top of page

2013

Spriten Kunsthall - Tablå 

Involverte kunstnere: Marit Victoria Wulff AndreassenBjørn BjarreSverre BjertnesChristian BouldCathrine GiljeJohannes HøiePäivi LaaksoGita S. NorheimAnnine QvaleMartin SkauenVibeke SlyngstadTanja ThorjussenAleksi Wildhagen.

En av hovedtankene bak Tegning Nå er å bringe god kunst til Grenland i sommermånedene. Gjennom samarbeid med positive partnere og gode visningssteder har vi nå gleden av å ønske velkommen til en utstilling som presenterer 13 av Norges toneangivende kunstnere.

Tegning er noe alle mennesker, uavhengig av alder eller kultur, har et forhold til. Vi har alle på ett eller annet tidspunkt tegnet, og det er noe vi til stadighet gjør enten det er en bevisst handling på egenhånd eller sammen med barn. Tegning er rotfestet i oss. Tegning som kunstnerisk uttrykk er av den grunn noe som tiltaler oss; tegning kommuniserer ofte med oss på et følelsesmessig plan.

Det har vært en tendens på 2000-tallet at stadig flere, yngre kunstnere tar opp igjen fokuset på tegning som uttrykksform. Det er en målsetting at Tegning Nå skal ta temperaturen på hva som rører seg innenfor tegnekunsten idag. Vi har invitert kunstnere som representerer ulike innganger til tegning som teknikk, men som likevel representerer samtidskunstens relasjon til den klassiske tegnekunsten.

bottom of page